uppa_kansikuva.leveajpgTervetuloa Seinäjoen Uppa Sukuseuran kotisivuille

Ajankohtaista:

KUTSU SUKUJUHLAAN

Kutsumme Teidät viettämään uppalaasta sukujuhlaa Seinäjoelle lauantaina 19.5.2018

Paikka: Hotelli-ravintola Alma (entinen Rautatieläistentalo), Ruukintie 4, Seinäjoki, rautatieaseman vieressä.

Ohjelma:

12.30 Ilmoittautuminen

13.00 Lounas noutopöydästä

- Alman alkupalapöytä (salaatit,
kylmät kalat ja lihat, talon leivät ja levitteet)

- Juomana vesi, mehu, maito ja kotikalja

- Paahdettua porsaanfilettä,
pippurikastiketta, kermaperunoita, keitettyjä perunoita, paahdettuja
uunijuureksia, kasvisruoka

- Jälkiruoka

14.00 Esitelmä uppalaisesta historiasta

14.30 Musiikkiesitys, Silja & Mahdolliset Co, ja valokuvaus

14.45 Juhlapuhe: Suomen Sukututkimusseuran puheenjohtaja Teppo Ylitalo

15.15 Täytekakkukahvit (kahvi/tee/mehu)

15.45 Musiikkiesitys, kiitokset ja kutsu vuosikokoukseen

16.15 Vuosikokous

Tervetuloa! Osallistuminen ei edellytä Upan sukuseuranjäsenyyttä.

Ilmoittautuminen viimeistään 30.4.2018 joko maksamalla osallistumismaksun 35 euroa (sisältäen ruuan ja täytekakkukahvit) tilille IBAN FI85 5419 0120 0879 31. Viestiosassa
tulee mainita Sukukokous ja osallistujien nimet.
Alle 4-vuotiaat ruokailevat veloituksetta ja 4-12-vuotiaat hintaan 15 €. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua Merja Lamminkankaalle,puh. 040-7615911 tai merja.lamminkangas@netikka.fi. Tällöin maksu paikan päällä käteisellä.

Hotel Alma tarjoaa myös yöpymistä erikoishintaan
sukujuhlavieraille. Heillä on sekä yhden että kahden hengen huoneita. Sukujuhlahinnat ovat Alman päärakennuksessa 89 €/1hh ja 118 €/2hh, saunallisissa tornihuoneissa 168 €/huone. Huonehinnat sisältävät paikoituksen, saunan käytön sekä aamiaiset noutopöydästä. Lisätietoja www.hotelalma.fi, varaukset puh. (06) 421 5200 tai sähköpostitse alma@hotelalma.fi. Mainitse olevasi Upan sukujuhlavieras.

Sukukokouksen oheisohjelma

Alvar Aallon syntymän 120-vuotisjuhlan kunniaksi tutustumme klo 10.30 alkaen Seinäjoen Aalto-keskukseen: kirkko Lakeuden Risti, kaupungintalo ja virastotalo (ulkoapäin remontin vuoksi), teatteritalo, Aallon kirjasto sekä sen laajennusosa Apila-kirjasto, jonka on valmistuessaan valittu
vuoden betonityöksi.

Aalto-keskus on lyhyen kävelymatkan päässä hotelli-ravintola Almasta. Kokoontuminen Lakeuden Ristin ovella klo 10.30. Aalto-kierros kestää vajaa puolitoista tuntia ja on maksuton. Sen vetää uppalainen Merja Lamminkangas Seinäjoen Oppaista.

*****************

Upan sukuseura perustettiin Seinäjoella 31.3.2003. Perustamisasiakirjan allekirjoitus tapahtui pienellä joukolla ja varsinaista sukukokousta valmisteleva, kaikille avoin kokous järjestettiin 25.5.2003 Seinäjoella. Kaikki Uppa- suvusta kiinnostunet 18-vuotta täyttäneet ovat tervetulleita seuran jäseniksi.

Seura perustettiin luomaan yhteenkuuluvuuden tunnetta sukuun kuuluvien keskuudessa, keräämään ja kokoamaan tietoa suvun vaiheista ja tiedottamaan siitä suvun jäsenille. Upan sukuseuran toiminnan myötä tulevat kaikki Seinäjoen vanhimmat talot tunnetuiksi ja toiminta tulee valottamaan Seinäjoen lisäksi myös lähiseudun kehitystä ja historiaa, sillä Upan suvun jäseniä on ympäri Pohjanmaata. Tutkijat selvittelevät tällä hetkellä kiivaasti Upan suvun vaiheita ja lisää tutkijoita työhön kaivataan.

Seuran tarkoitus ja sukuhistoria

Seuran tarkoituksena on selvittää ensisijaisesti kaikki Upan talosta lähteneet henkilöt, talojen historiaa sekä muidenkin Seinäjoen talojen historiaa. Seuran tutkijat ovat kartoittaneet Uppa-suvun jälkeläisiä ja tutkinut vanhinta tiedossa olevaa aineistoa.

Seura on julkaissut Upan talojen rippikirjat 1675-1720 ja 1732-1845. Näissä rippikirjoissa kerrotaan päätalojen lisäksi torpista ja niiden asukkaista enemmänkin kuin mitä kirkon varsinaiset rippikirjat kertovat. Vuosittain ilmestyy Uppalaanen-lehti. Meidät löytää myös facebookista.

Upan sukutiedosto on päivitetty vuoteen 1890 saakka Sukuraitille osoitteeseen
Valitkaa luettelosta Pirjo Hynnisen Uppa-tiedosto.

vaakuna_vari_pieni_.jpg