uppa_kansikuva.leveajpgTervetuloa Seinäjoen Uppa Sukuseuran kotisivuille

Ajankohtaista:


29.11.2018:
Uppalaanen 2019- lehden kokoaminen on jälleen käynnissä. Otamme ilolla vastaan teidän kirjoituksianne, jotka ainakin sivuavat sukua. Yksittäiset kuvat ja kuvatekstitkin ovat tervetulleita. Materiaalin deadline on joulukuun lopussa. Me autamme ja muokkaamme tekstiä, jos tuntuu, ettet saa juttuasi mieleiseen kuosiin. Nyt kirjoittamaan ja kaivelemaan kuva-albumeja! Materiaalin voi toimittaa Merja Riikoselle sähköpostilla merkku.riikonen@gmail.com. Tai soita 045 265 8881.
*****************


Upan sukuseura perustettiin Seinäjoella 31.3.2003. Perustamisasiakirjan allekirjoitus tapahtui pienellä joukolla ja varsinaista sukukokousta valmisteleva, kaikille avoin kokous järjestettiin 25.5.2003 Seinäjoella. Kaikki Uppa- suvusta kiinnostunet 18-vuotta täyttäneet ovat tervetulleita seuran jäseniksi.

Seura perustettiin luomaan yhteenkuuluvuuden tunnetta sukuun kuuluvien keskuudessa, keräämään ja kokoamaan tietoa suvun vaiheista ja tiedottamaan siitä suvun jäsenille. Upan sukuseuran toiminnan myötä tulevat kaikki Seinäjoen vanhimmat talot tunnetuiksi ja toiminta tulee valottamaan Seinäjoen lisäksi myös lähiseudun kehitystä ja historiaa, sillä Upan suvun jäseniä on ympäri Pohjanmaata. Tutkijat selvittelevät tällä hetkellä kiivaasti Upan suvun vaiheita ja lisää tutkijoita työhön kaivataan.

Seuran tarkoitus ja sukuhistoria

Seuran tarkoituksena on selvittää ensisijaisesti kaikki Upan talosta lähteneet henkilöt, talojen historiaa sekä muidenkin Seinäjoen talojen historiaa. Seuran tutkijat ovat kartoittaneet Uppa-suvun jälkeläisiä ja tutkinut vanhinta tiedossa olevaa aineistoa.

Seura on julkaissut Upan talojen rippikirjat 1675-1720 ja 1732-1845. Näissä rippikirjoissa kerrotaan päätalojen lisäksi torpista ja niiden asukkaista enemmänkin kuin mitä kirkon varsinaiset rippikirjat kertovat. Vuosittain ilmestyy Uppalaanen-lehti. Meidät löytää myös facebookista.

Upan sukutiedosto on päivitetty vuoteen 1890 saakka Sukuraitille osoitteeseen
http://www.sukujutut.fi/haku/
Valitkaa luettelosta Pirjo Hynnisen Uppa-tiedosto.


vaakuna_vari_pieni_.jpg